onsdag 5 oktober 2016

Ordens innebörd är svårtolkad

Idag har det meddelats att Belgien förkortar visumtiden för kongoleser med diplomatpass, från 1 år till 6 månader. Det anges att det är en följd av den oro man har för situationen i den forna kolonin.

Som väntat har presidentens närmaste protesterat mot Oppositionspartiets konklav och det beslut som togs. Talesmannen för presidentens närmaste anger att konklaven enbart är ett uttryck för radikalisering och en vilja att överta makten genom kaos och våldshandlingar på gatorna.

Regeringens talesman har meddelat att presidentens ord i Tanzania, har missförståtts: ”Han kan inte ha sagt att ett beslut har tagits, men han kan ha informerat om att det är troligt att det kommer att bli så”!

Så fortsätter samtalen utanför den Dialog, som Tshisekedi kallar ”kabilisternas kongress”. Kinshasas alla tidningar ger sin version av händelserna. Vad verkligheten innehåller är svårare att veta. Klart är dock att det finns en oro, som påverkar folket.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade

Bloggarkiv

Om mig

Jag har arbetat 17 år i DRK, i Mai Ndombe provinsen som missionär och läkare. Är nu bosatt i Ludvika. Jag har fortsatt kontakt med kollegor och vänner i DRK. Jag deltar i Equmeniakyrkans arbetsgrupp för hälsovård i Kongoländerna.